Hosszú repülőutak alkalmával eddig sem volt szokatlan, hogy kölcsönös szimpátia meglétén, de gyakran annak hiányában is megismerkedtünk szomszédos utastársunkkal. A KLM azonban most egészen új szintre emeli a repülőn való ismerkedést.

Új szolgáltatásuknak, a MEET & SEAT-nek hála már az utazás megkezdése előtt jóval, akár a foglalás pillanatában is megismerkedhetünk jövendőbeli utastársainkkal. Ezt természetesen, Facebook vagy LinkedIn felhasználói fiókunk segítségével tehetjük meg. Miután bejelentkeztünk a KLM foglalásmenedzselő felületére beállíthatjuk, hogy online adataink mely részét kívánjuk megosztani a fedélzeten tartózkodókkal, ha pedig mások is így tettek, akkor ezek alapján megkísérelhetjük eldönteni, hogy ki számunkra a legideálisabb utastárs. Az alábbi videó jól szemlélteti az új alkalmazás menetét.

Mint a videóból is kiderül, a KLM a MEET & SEAT segítségével tartós kapcsolatokat/barátságokat szeretne építeni, amik ha nem is egy életre szólnak de úti célunk elérésekor a taxiköltség lefaragásában mindenképp a segítségünkre lehetnek.

A szolgáltatás egyelőre csak az Amszterdamból induló atlantai, Buenos Aires-i, fokvárosi, houstoni, Johannesburgi, Los Angeles-i, Mexico városi, nairobi, New York-i, Rio de Janeiro-i, San Francisco-i, Sao Paulo-i és torontói járatokon vehető igénybe.