Pár napja új funkcióval bővült a Facebook fala. Ezentúl kérdéseket tehetünk fel ismerőseinknek, akik megadott válaszletelőségek alapján kifejthetik véleményüket, amiről instant statisztikát is olvashatunk. Ez az új, érdekes (bosszantó?) funkció nem csak a személyes profilok számára adott de üzleti oldalaink is faggathatják rajongóikat.
Mondanunk sem kell, hogy ez a funkció milyen hasznos lehet az üzleti Facebook oldalak számára. Új fajta tartalommal bővül a a szerkesztők fegyvertára, ezáltal még változatosabb megjelenésekkel érdekesebbé tehetik oldalukat a rajongóik számára. És mint tudjuk, a közösségi médiában különösen igaz a régi közhely, miszerint a változatosság gyönyörködtet. A felhasználók ráadásul szívesen térnek vissza, hogy figyelemmel kísérjék egy olyan kérdés eredményeinek alakulását, amelyre korábban maguk is válaszoltak.
Másrészt, bár az eszköz nem túl kifinomult, egy mini-közvélemény kutatásra tökéletes, ami ha érdekes eredményekkel szolgál, akár egy komolyabb felmérés első állomása is lehet.

Mivel a funkció azonban nem áll automatikusan rendelkezésre, saját kezűleg kell hozzáadni oldalunkhoz. Lássuk hogyan!

Először is váltsunk oldal üzemmódra. Mivel minden oldalhoz külön külön van lehetőség hozzáadni ezt a funkciót fontos, hogy a megnyíló ablakból a kívánt oldalt válasszuk ki.

Ezután menjünk a Facebook Kérdések aloldalra, ahol a Zöld gomb megnyomásával kérhetjük a Kérdések oldalunkhoz adását. Ezt egy felugró ablakban visszaigazolja nekünk a rendszer.

Ezzel a dolog el is készült. Mostantól a Kérdések megtalálhatók Facebook oldalunk falán, ahol fel is tehetjük első kérdésünket, ami meg is jelenik a minket korábban lájkoló felhasználók falán.

Ha nem találod az új funkciót ne ijedj meg. Az alkalmazás idehaza még nem működik stabilan, és nem minden felhasználó számára érhető el. Ennek ellenére érdemes kipróbálni, hiszen amint a véget érnek a fejlesztések egy igazán hasznos új eszközzel leszünk gazdagabbak.

via Mashable