2003-as megjelenése óta a Skype töretlenül fejlődik, megbízhatósága és híres meghackkelhetetlensége miatt a terroristák is szívesen használják. Íme egy csokorra való a nem mindennapi skype-olás eseteiből.

Kezdjük a banálisabb részével, az oktatással. Manapság 29 ezer tanár használja világszerte a Skype-ot, feltöltenek és megosztanak digitális tananyagként használható videókat, cikkeket, miegymást. A diákok közös projektjeiben is megkönnyíti a kapcsolattartást, de legfőképpen a távoktatásban látják nagy hasznát. Megtörtént eset: ha ne adj’ Isten a tanár úrnak le kívánna törni egy csontdarabka a gerincéből, és egy komplett szemesztert ágyban kényszerül tölteni, simán megtarthatja az óráit a Skype segítségével. Valamint ne feledkezzünk meg az IC professzorokról sem, bár tudjuk, hogy a vonatok sosem késnek…

 

Orvosi konzultációra is tökéletes a Skype, főleg a mentális betegségek gyógyítására lehet alkalmas, az USA-ban például 2006 és 2010 között 100 ezer veterán katona vett részt ily módon terápiás kezelésen, nagymértékben csökkentve a kórházi költségeket és az időráfordítást. „Szeretne róla beszélni? NEM!!! … [kapcsolat bontása]”. Egy norvég kutatás szerint az elsősegély-nyújtás is eredményesebb lehet így, mint egyszerűen telefonon keresztül. Itt most ne csak törött lábakra és allergiás rohamokra gondoljunk, hanem például a Stroke időbeni felismerésére.

Nem is merné gondolni az ember, hogy bírósági tanúvallomást is elfogadnak Skype-on keresztül, pedig erre is számos példa akad. „És akkor most tegye a kezét a Bibliára… ööö… vagyis inkább a képernyőre!” Több szemtanú meghallgatására nyílik lehetőség, ezáltal eredményesebbé válhat a bírói döntéshozatal.

Globalizált világunkban egyre többen vállalnak munkát külföldön, ilyen esetben egy állásinterjú hatalmas költségekkel járhat, ráadásul abban sem lehetünk biztosak, hogy megtérül a dolog. A toborzók Skype-on is képet kaphatnak a jelentkezők rátermettségéről.

Véleményem szerint már nem választ el minket sok a Skype-on keresztül működő ügyfélszolgálati irodáktól, vagy a kétbalkezes bútor vásárlók megmentésétől, akik majd realtime üzemmódban kérhetnek segítséget a konyhabútor összerakásához.

Ha további érdekességeket szeretnél megtudni a VOIP-szolgáltatásról, akkor lesd meg ezt az infografikát!