Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A fényképezőgép lopásnak vége?

Érdekes honlapra bukkantunk, ami a jövőben akár hasznos is lehet. A stolencamerafinder.com nem kevesebbre vállalkozik, minthogy nyomára bukkan elveszett (vagy lopott) fényképezőgépünknek. A működési elv tulajdonképpen nagyon egyszerű, de ettől olyan zseniális. A legtöbb digitális fényképezőgép minden elkészült fotóhoz rejtett adatokat is csatol. Ilyenek lehetnek a különböző beállítások: záridő, blende, ISO, stb., és ami most konkrétan segítségünkre lehet: a fényképezőgép szériaszáma. Ezeket számos fotómegosztó oldal értelmezi és tárolja, de más online helyeken is megőrződnek. Az oldal ezek között az adatok közt keres, miután egy korábban készült fotónk segítségével (vagy manuálisan) megadtuk neki az elveszett gép adatait.

 

 

Ebben mi is segíthetünk, ha telepítünk egy kiegészítőt Google Chrome böngészőnkhöz, vagy gépünkön futtatunk egy Java alkalmazást, ami folyamatosan megjeleníti, ha segítségünkkel új fényképeket sikerült beazonosítania. A bejegyzés megírása alatt, ez nekünk negyvenszer sikerült.

 

 

Az szolgáltatás természetesen még igencsak gyerekcipőben jár, de már most rengeteg géptípussal kompatibilis és biztosan elér kisebb-nagyobb sikereket. Teszi ezt ráadásul teljesen ingyen, amitől a kezdeményezés még szimpatikusabb.

0 Tovább

A megosztók anatómiája

Mi játszódik le bennünk, amikor valami érdekes, izgalmas, vicces, cuki, megacuki, borzasztó, sokkoló vagy éppen szép tartalomra bukkanunk a neten? Nos, a rábukkanást követő és a megosztást megelőző másodpercekben az alábbi gondolatmenet fut keresztül minden, magára valamit is adó netpolgár fejében:

 

 

Valami ilyesmi jár a fejünkben. De hogy nézünk ki mindeközben kívülről? Gabriela Herman fotóművész egyik újabb sorozata bloggereket ábrázol saját otthonukban, internetezés közben. Az internet elterjedésével ezek a pillanatképek mindennapjaink részévé váltak, egyenlőre azonban ritkán találkozunk hasonló ábrázolással a művészet területén. Az egyedül ülő-fekvő alakok a sötétben csak a monitor megvilágásában komor és sötét képet festenek, miközben tudható, hogy szó szerint az ölükben tartják az egész világot éppen - és az internetnek hála, egyáltalán nem magányosak!

 

A galéria további képei itt megtekinthetőek.

0 Tovább

webbrand

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek