Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hollandok nélkül nincs Facebook

Az utóbbi idők legtutibb vírusfilmjét dobták össze a Dutch National Maritime Museum (Holland Nemzeti Tengeri Múzeum)  részére. A film Mark Zuckerbergnek küldött palackposta-üzenet, amelyből kiderül, a hollandok nélkül nincs New Amsterdam, így New York, tehát Mark szülei sem találkozhattak volna azon a bizonyos estén. Az már csak hab a tortán, hogy az Atari számítógéphez és a World Wide Webhez is a hollandokon keresztül vezetett az út.

 

A videó célja az október 2-án újranyílt múzeum promója, konkrétabban a Facebook oldaluk  népszerűsítése. Mi se felejtsük el lájkolni őket.

0 Tovább

Uszkárzene

Mióta az iPhone tarolja az „alkalmazáspiacot”, kevés promóciós felületen találkozunk egyéb platformok letölthető szoftveres megoldásaival, íme hát egy Nokiás, pöpec reklámmal megtolva. Láttuk a Diploval készült Blackberry Torch spotot, amit azzal adnak el, hogy iszonyatosan megkívánod azt az életformát, amit a Philly-i sztárproducer, dj, a globális gettózenei mozgalom kitalálója él: utazás, Japán fellépés, lemezkiadó-menedzselés, közben Twitterezés stb.. (Nem mellesleg, Diplo nem is lehetne hitelesebb: early adopter, két éve a legszimpatikusabb tweetelő lett egy szavazáson, van vagy 100 ezer követője, és több mint 15 ezer csiripelése.)

Nos, a szóban forgó kampány – hasonló a szubkulturális áthallás ellenére is - nem nagyon sugall semmit. Arról van szó, hogy profi reklámfilmet forgattak egy kérdéses hasznosságú, Nokia C7 és N8 készülékekbe ajánlott apphoz, persze elképzelhető egy jó kis rövidtávú hype körülötte. A Warrior One londoni UK funky brigádot kérték fel arra, hogy Kínában vegyen fel pár loopot élőben egy N8-assal, és készítsen belőle tracket. A kutyafodrászatban felvett loopokat három uszkár metamorfózisának története fedi le, fehér pudlikból színes party-animalok lesznek. Részünkről minden elismerés annak a kreatívnak, aki beajánlotta a zenekart, mi is nagyon szeretjük (épp az ő twitterükön találtuk a linket), de annyira persze nem menők, hogy húzónév legyenek. De hát van még egy csavar a történetben, hiszen a magamutogatók kirakhatják a Soundcloud accountjukra az alkalmazással frissen készített számaikat, amelyek aztán felkerülnek a Loopapp honlapra is – egyelőre még nem látjuk a nagy zsezsgést, de még csak három napja megy a dolog. Azt azonban senki ne gondolja komolyan, hogy ez az app dobja majd meg a kérdéses készülékek eladásait.

0 Tovább

A legolcsóbb vírusmarketing, vagy csak nem volt ötletük?

A Google kedden jelentette be új típusú operációs rendszerének, a Chrome OS-nek a Pilot programját, amelynek keretei között 60 ezer felhasználónak osztanak szét beta tesztelés céljából Chrome OS-t futattó laptopokat. A kereskedelmi megjelenés valamikor a jövő év tavaszán vagy az év második felében várható. Bár a szoftver működéséről egyenlőre még csak Youtube videók és animált bemutatók árulnak el valamit, a Google máris belekezdett a reklámkampányba.

Az alábbi videóra reakcióként kell feltölteni tehát a felhasználóknak a saját Chrome reklámjukat. El is kezdtek gyűlni a válaszvideók, azonban az egész kampány nem kicsit fura. Egyrészt miként tudnák a Youtube felhasználói elmondani, hogyan, mire és miért használnának valamit, amit még soha nem próbálhattak ki? Másrészt maga az ötlet eléggé izzadtságszagú. (Ellenvéleményeket, megfejtéseket a kommentekben várjuk!) Korábbi posztjainkban említettük, hogy nem éri meg belevágni közösségi kampányba, csak azért, hogy kampányunk közösségi legyen. Márpedig itt pontosan ez a helyzet. Ráadásul a feltöltött videók inkább üzenetek a Google-nak, hogy ki miért lenne a tökéletes jelölt a Pilot programban való szereplésre, és nem reklámoznak semmit - a feltöltőn kívül.

Az eleddig érkezett video-response-ok unalmasak, teljesen semmitmondóak és sokkal kevesebbet nézünk belőlük végig, mint a hasonló egy-random-geek-belemondja-a-webkamerájába-a-véleményét típusú vlogokból.

Ráadásul az indító videó szerintünk egyáltalán nem vicces. Kicsit olyan érzése van az embernek a megtekintése közben, mint a teleregények nézésekor: szinte fizikai fájdalamat okoz az igénytelenség és az erőlködés. De mint minden online kampány esetében, itt is igaz: csak és kizárólag az elért emberek száma alapján értékelhető a sikeresség, mivel két napja indult, ezért nem csoda, hogy 22 videó, alig pár száz megtekintést produkált mindössze. Figyelni fogjuk a továbbiakban és ha átütő siker lesz (amit kétlünk) akkor visszatérünk még a témára.

0 Tovább

Az utóbbi idők legnézettebb vírusvideói

A vírusvideők egyik mértékadó elemzője, az Unruly Media időről időre közzéteszi a legsikeresebbek listáját. Az adott vírusvideó eredeti verziója mellett más megosztón tárolt másolatokat is figyelnek, hogy minél pontosabban becsüljék meg az eredményt. Toplistájukat az össznézőszám mellett a növekedés mértéke is befolyásolja.

Az október 15. - november 15. közötti időszakban a vírusvideók nemzetközi toplistája az alábbiak szerint alakult:

1. Nike Basketball – LeBron Rise

2. T-Mobile – Welcome Back

3. DC Shoes - Ken Block’s Gymkhana Three, Part 2 – Ultimate Playground, L’Autodrome

4. Sesame Street – Smell Like a Monster

 

5. Axe – Wash Your Balls

6. Geico – Piggy

7. Call of Duty – Black Ops There’s A Solider In All Of Us

8. Tipp-Ex – A Hunter Shoots A Bear

9. Evian – Roller Babies

10. Yeo Valley – Official Video

A fenti videók java részével már találkozhattunk, persze, mivel múlt havi időintervallumot vizsgált a felmérés. További érdekesség, hogy a toplista szereplőinek egy részét két-három ügynökség készíti. Ezeknek az ügynökségeknek a munkásságát az év hátralévő részében be is kívánjuk mutatni itt, a webbrand-en.

A legfrissebb viral toplista egyébként a Visible Measures oldalán tekinthető meg, és még mindig szerepel rajta az egy hónapos felmérés néhány helyezettje.

0 Tovább

Facebook Live - első alkalommal kereskedelmi céllal!

A Facebook Live funkciója, ami a közösségi portál fejlesztéseinek és újdonságainak az ismertetését szolgáló videó előadások közvetítője, ezúttal kereskedelmi célú közvetítést sugároz majd a mai nap folyamán.

Amerikai csendes óceáni idő szerint délután kettőkor, azaz alig több mint négy óra múlva George W. Bush volt amerikai elnök új könyvének, a Decision Points-nak a bemutatóját fogja tartani a felületen. Az élő közvetítések alatt hagyományosan feltehetünk kérdéseket a fejlesztőknek és csetelhetünk a többi nézővel is, így interaktív kapcsolatba kerülhetünk a világ egykor volt legbefolyásosabb emberével.

A Facebook Live felület korábban kizárólag a fejlesztőknek és a marketereknek volt hasznos, azonban ez az alkalom előrevetítheti egy jövőbeni, amolyan Facebook videó megosztó oldal létrejöttét. Erre utaló jel volt, amikor az utóbbi időben elérhetővé vált a Facebook-on tárolt videók beágyazó kódja, amivel elhelyezhettük azokat a Facebooktól független oldalakon is. Ha a Live a továbbiakban több hasonló kereskedelmi célú eseményt is közvetíteni fog és nem kell volt amerikai elnöknek lennünk ahhoz, hogy a lehetőség számunkra is adott legyen, kétséget kizáróan megrendülhet a videómegosztók stabilnak mondott piaca, ugyanakkor számunkra ez újabb lehetőség csupán, hogy ügyfeleinket tartalommal lássuk el.

A beszélgetés alant megtekinthető:

0 Tovább
«
12

webbrand

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek