Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hallgass közösségileg finanszírozott zenét

A szakmai blogok gondoskodnak róla, hogy a crowdsourcing, a közösségi finanszírozás legyen az új buzzword a web 2.0 világában. A dolog lényege, hogy ha elég szimpatikus az ügy, projekt, vállakozás vagy bármi, amit kitaláltál, és elég nagy zajt tudsz csapni, akkor akár még másoknak is érdekes lehet, és megdobnak pár fillérrel.

A sok fillérből aztán forint vagy akár sok ezer forint lesz, és akár még meg is valósulhat álmaid vállalkozása. Az elméleti háttérrel most nem is untatnánk benneteket (arról itt részletesen olvashattok), hanem pattanjunk is rá egy friss zenei projektre.



Három napja zárult a Kickstarteren Maga Bo, a világutazó dj, zenész, MC és producer közösségi projektje, amely során 5.000 dollárt akart összekalapozni új albuma, a Quilombo do Futuro befejezéséhez.



A három éve készülő, utazásai során helyi közreműködőkkel leginkább Dél-Amerikában felvett anyag zeneileg már teljesen kész volt, amikor úgy döntött, a mastereléshez (nevezzük végleges keverésnek - ez egy viszonylag költséges stúdiómunka, a terjesztéshez, webes jelenléthez stb.) nyílt kunyizásba kezd. Végül 149 adományozó 5.779 dollárt dobott neki össze, igaz, közben a jutalomfalatok jól kidolgozott rendszerében speciális dj verziókat, remixeket vagy CD-ket kaptak a mecénások.

Megjelenés február közepén, addig pár ízelítő a zenei világból.

0 Tovább

Adósságkezelés már mobilon is

Az amerikai In Charge civil szervezet mobilalkalmazással segíti a hitelkárosultakon. A szervezet felismerte, hogy az okostelefonok terjedésével újabb eszközt kapott a kezébe, amellyel informálhatja a károsultakat, annak érdekében, hogy nem veszítsék el otthonukat.

Tekintve, hogy 116 millióra becsülik az amerikai smartphone tulajdonosok számát, és 2012-re a telefonok eladása megveri a PC és laptoppiacot, kézenfekvő volt, hogy ez a platform is terítékre kerül. Egyébként hazai kereskedelmi televíziós riportokban is láttunk olyan hitelkárosultat, aki prémiumkategóriás ruhában, az iPhone-ján számolgatta, hogy miért is nem tudja fizetni a frankhitelt, tehát kétségtelenül van létjogosultsága az appnak.

Az InCharge Debt Solutions általános missziója a pénzügyi tudatossá növelése és a hiteltanácsadás, ezt kapjuk itt is. A pofonegyszerű – és természetesen ingyenes alkalmazás egyrészt hasznos know-how gyűjtemény, másrészt egyszerű klikkelj és hívj rendszerével azonnal a professzionális segítséget nyújtó kollégákhoz vezeti a bankkártya vagy jelzáloghitel fizetésével megszorult fogyasztókat.

Mivel Amerikában vagyunk, cél, az ésszerűség, így például már a telefonból megtudjuk, hogy mely iratokat számlákat gyűjtsünk össze a hívás előtt. Vagy éppen azokat a jeleket is összegyűjtötték, amikor érdemes szakemberhez fordulni, pl. még tudom fizetni a hitelt, de minden hónapban el kell gondolkodni, hogy melyik ujjamba harapjak a rezsi tételeknél stb.

Tekintve, hogy itthon is kb. 120-160 ezer család van veszélyben, kíváncsiak vagyunk ki lesz az első az app-piacon.

0 Tovább

webbrand

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek