A Facebook Live funkciója, ami a közösségi portál fejlesztéseinek és újdonságainak az ismertetését szolgáló videó előadások közvetítője, ezúttal kereskedelmi célú közvetítést sugároz majd a mai nap folyamán.

Amerikai csendes óceáni idő szerint délután kettőkor, azaz alig több mint négy óra múlva George W. Bush volt amerikai elnök új könyvének, a Decision Points-nak a bemutatóját fogja tartani a felületen. Az élő közvetítések alatt hagyományosan feltehetünk kérdéseket a fejlesztőknek és csetelhetünk a többi nézővel is, így interaktív kapcsolatba kerülhetünk a világ egykor volt legbefolyásosabb emberével.

A Facebook Live felület korábban kizárólag a fejlesztőknek és a marketereknek volt hasznos, azonban ez az alkalom előrevetítheti egy jövőbeni, amolyan Facebook videó megosztó oldal létrejöttét. Erre utaló jel volt, amikor az utóbbi időben elérhetővé vált a Facebook-on tárolt videók beágyazó kódja, amivel elhelyezhettük azokat a Facebooktól független oldalakon is. Ha a Live a továbbiakban több hasonló kereskedelmi célú eseményt is közvetíteni fog és nem kell volt amerikai elnöknek lennünk ahhoz, hogy a lehetőség számunkra is adott legyen, kétséget kizáróan megrendülhet a videómegosztók stabilnak mondott piaca, ugyanakkor számunkra ez újabb lehetőség csupán, hogy ügyfeleinket tartalommal lássuk el.

A beszélgetés alant megtekinthető: