Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Költözik a Facebook!

A világ internetes forgalmának jelentős részét generáló Facebook új észak-amerikai szerverközpontba költözik. Az eddigi évi 50 millió dolláros szerverbérlés szokásával hagynak fel a 120 millió dolláros beruházás kedvéért. A facebook forgalmának mostantól felét bonyolító központ a kedvező időjárási viszonyok miatt került az észak-nyugati Oregon államba. A többnyire hideg és száraz levegő miatt választott helyszín, a könnyebb hűtés miatt rengeteget spórol a cégnek, ráadásul a tech-cégek közt dúló, PR szempontból is fontos energiatakarékossági versenyben komoly előnyre tesznek szert.

 

Kívül

 

Belül

0 Tovább

A közösségi hálózatok demográfiája

Ha valaki azt mondja közösségi hálózat, a legtöbbünknek a Facebook jut eszébe. És bár tény, hogy ez a legtöbb aktív felhasználóval rendelkező oldal, számos másik platform is verseng a userek kegyeiért.

A felhasználók számánál lényegesen érdekesebb adatokkal szolgál nekünk a következő infografika, amit az Ignite ügynökség készített el.

Ebből megtudhatjuk, hogy mely hálózatokhoz tartoznak a leggazdagabb, legműveltebb felhasználók és a nemek megoszlásáról is láthatunk információkat. A statisztikához a Google adatait használták fel. Szembetűnő lehet, hogy rengeteg olyan oldal is szerepel a grafikonokon, amik itthon nem vagy csak alig ismertek. Ez részben annak köszönhető, hogy ezek speciálisan egy adott közösség építését célozzák meg, így nemzetközileg nem terjednek a Facebookhoz hasonló gyorsasággal. Ennek ellenére a legtöbbjük felhasználótábora hazánkban is folyamatosan növekszik. Érdekes lenne ezeket az adatokat a kimondottan magyar közösségi hálózatok tekintetében is megvizsgálni, de erről később.

 

Klikk a nagyobbért!

0 Tovább

3 millió magyar a Facebookon

Most már egészen biztos, hogy a magyar Facebook felhasználók száma elérte a 3 milliót.

A facebooktippek.hu készített is ebből az alkalomból egy szülinapi infografikát, amiből azt is megtudhatjuk, hogy ennyi embernek több mint 190 ezer tortára és bő 440 ezer üveg pezsgőre lenne szüksége egy jó kis bulihoz. Segítetek megszervezni?

 

Klikk a nagyobbért

Klikk a nagyobbért!

0 Tovább

Oldalsebesség - Infografika

 Internetezés közben nem csak a felhasználó internetkapcsolatának sebessége fontos, de az is alapvető kérdés, hogy az általa látogatott weboldalak milyen gyorsan töltenek be. Hogy mennyire, azt a Strangeloop weboldal-optimalizáló cég infografikán mutatja be.

 

Klikk a nagyobbért

Klikk a nagyobbért!

 

A grafika adatai szerint felhasználók 57%-a elhagyja az oldalt, ha az három másodpercnél lassabban tölt be, ráadásul 80%-uk nem is tér vissza a honlapra. Ami még ennél is veszélyesebb, hogy a csalódottak közel fele továbbadja rossz élményét ismerőseinek is.

Annál is inkább érdemes figyelni weboldalunk betöltési idejére, mert a látogatók a tényleges várakozási időnél lényegesen többnek, akár 15%-kal is hosszabbnak érzékelik azt. És még ez a jelentős eltérés is a duplájára nő, amikor tapasztalatukról másoknak számolnak be.

 

(via Mashable)



1 Tovább

A Facebook dalban

Az idehaza kevéssé ismert mentolos cukorka gyártó Altoids egy szórakoztató videoklippel tiszteleg a Facebook felhasználók archetípusainak. A videót nézve biztos sokan több Facebook-barátjukat is felismerik. Ott van például a vegetarianizmusa ellenére a marhahúst is lájkoló „Like-A-Lot” vagy az étkezésenként 42 fotót készítő Gasztro-fotós.

Stars on Facebook


Ha tetszik a videó osszátok meg a benne szereplő ismerőseitekkel, az igazán bátrak pedig magukat is besorolhatják ;)

 

 

Ha pedig van olyan archetípus, aki nap mint nap szórakoztat/fáraszt titeket szokásaival és mégis lemaradt a felsorolásról, ne felejtsétek el megosztani velünk!

0 Tovább

webbrand

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek