Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hallgass közösségileg finanszírozott zenét

A szakmai blogok gondoskodnak róla, hogy a crowdsourcing, a közösségi finanszírozás legyen az új buzzword a web 2.0 világában. A dolog lényege, hogy ha elég szimpatikus az ügy, projekt, vállakozás vagy bármi, amit kitaláltál, és elég nagy zajt tudsz csapni, akkor akár még másoknak is érdekes lehet, és megdobnak pár fillérrel.

A sok fillérből aztán forint vagy akár sok ezer forint lesz, és akár még meg is valósulhat álmaid vállalkozása. Az elméleti háttérrel most nem is untatnánk benneteket (arról itt részletesen olvashattok), hanem pattanjunk is rá egy friss zenei projektre.



Három napja zárult a Kickstarteren Maga Bo, a világutazó dj, zenész, MC és producer közösségi projektje, amely során 5.000 dollárt akart összekalapozni új albuma, a Quilombo do Futuro befejezéséhez.



A három éve készülő, utazásai során helyi közreműködőkkel leginkább Dél-Amerikában felvett anyag zeneileg már teljesen kész volt, amikor úgy döntött, a mastereléshez (nevezzük végleges keverésnek - ez egy viszonylag költséges stúdiómunka, a terjesztéshez, webes jelenléthez stb.) nyílt kunyizásba kezd. Végül 149 adományozó 5.779 dollárt dobott neki össze, igaz, közben a jutalomfalatok jól kidolgozott rendszerében speciális dj verziókat, remixeket vagy CD-ket kaptak a mecénások.

Megjelenés február közepén, addig pár ízelítő a zenei világból.

0 Tovább

Adósságkezelés már mobilon is

Az amerikai In Charge civil szervezet mobilalkalmazással segíti a hitelkárosultakon. A szervezet felismerte, hogy az okostelefonok terjedésével újabb eszközt kapott a kezébe, amellyel informálhatja a károsultakat, annak érdekében, hogy nem veszítsék el otthonukat.

Tekintve, hogy 116 millióra becsülik az amerikai smartphone tulajdonosok számát, és 2012-re a telefonok eladása megveri a PC és laptoppiacot, kézenfekvő volt, hogy ez a platform is terítékre kerül. Egyébként hazai kereskedelmi televíziós riportokban is láttunk olyan hitelkárosultat, aki prémiumkategóriás ruhában, az iPhone-ján számolgatta, hogy miért is nem tudja fizetni a frankhitelt, tehát kétségtelenül van létjogosultsága az appnak.

Az InCharge Debt Solutions általános missziója a pénzügyi tudatossá növelése és a hiteltanácsadás, ezt kapjuk itt is. A pofonegyszerű – és természetesen ingyenes alkalmazás egyrészt hasznos know-how gyűjtemény, másrészt egyszerű klikkelj és hívj rendszerével azonnal a professzionális segítséget nyújtó kollégákhoz vezeti a bankkártya vagy jelzáloghitel fizetésével megszorult fogyasztókat.

Mivel Amerikában vagyunk, cél, az ésszerűség, így például már a telefonból megtudjuk, hogy mely iratokat számlákat gyűjtsünk össze a hívás előtt. Vagy éppen azokat a jeleket is összegyűjtötték, amikor érdemes szakemberhez fordulni, pl. még tudom fizetni a hitelt, de minden hónapban el kell gondolkodni, hogy melyik ujjamba harapjak a rezsi tételeknél stb.

Tekintve, hogy itthon is kb. 120-160 ezer család van veszélyben, kíváncsiak vagyunk ki lesz az első az app-piacon.

0 Tovább

Hollandok nélkül nincs Facebook

Az utóbbi idők legtutibb vírusfilmjét dobták össze a Dutch National Maritime Museum (Holland Nemzeti Tengeri Múzeum)  részére. A film Mark Zuckerbergnek küldött palackposta-üzenet, amelyből kiderül, a hollandok nélkül nincs New Amsterdam, így New York, tehát Mark szülei sem találkozhattak volna azon a bizonyos estén. Az már csak hab a tortán, hogy az Atari számítógéphez és a World Wide Webhez is a hollandokon keresztül vezetett az út.

 

A videó célja az október 2-án újranyílt múzeum promója, konkrétabban a Facebook oldaluk  népszerűsítése. Mi se felejtsük el lájkolni őket.

0 Tovább

A fényképezőgép lopásnak vége?

Érdekes honlapra bukkantunk, ami a jövőben akár hasznos is lehet. A stolencamerafinder.com nem kevesebbre vállalkozik, minthogy nyomára bukkan elveszett (vagy lopott) fényképezőgépünknek. A működési elv tulajdonképpen nagyon egyszerű, de ettől olyan zseniális. A legtöbb digitális fényképezőgép minden elkészült fotóhoz rejtett adatokat is csatol. Ilyenek lehetnek a különböző beállítások: záridő, blende, ISO, stb., és ami most konkrétan segítségünkre lehet: a fényképezőgép szériaszáma. Ezeket számos fotómegosztó oldal értelmezi és tárolja, de más online helyeken is megőrződnek. Az oldal ezek között az adatok közt keres, miután egy korábban készült fotónk segítségével (vagy manuálisan) megadtuk neki az elveszett gép adatait.

 

 

Ebben mi is segíthetünk, ha telepítünk egy kiegészítőt Google Chrome böngészőnkhöz, vagy gépünkön futtatunk egy Java alkalmazást, ami folyamatosan megjeleníti, ha segítségünkkel új fényképeket sikerült beazonosítania. A bejegyzés megírása alatt, ez nekünk negyvenszer sikerült.

 

 

Az szolgáltatás természetesen még igencsak gyerekcipőben jár, de már most rengeteg géptípussal kompatibilis és biztosan elér kisebb-nagyobb sikereket. Teszi ezt ráadásul teljesen ingyen, amitől a kezdeményezés még szimpatikusabb.

0 Tovább

Lettországban már a madarak is Twittereznek!

Végre azok a szárnyasok is használhatják a mikroblogot, akikről az a nevét kapta. Egy lett magazin szerkesztője agyából pattant ki az ötlet, miszerint egy billentyűzet gombjait zsírkockákra cserélni. A madarak számára elengedhetetlen táplálékforrás természetesen vonzza a szárnyasokat, akik csipegetés közben gépelik be üzeneteiket. Ezek aztán egy kis emberi segítséggel rögtön a világhálóra is kerülnek. Az ötletgazda szerint ráadásul üzeneteik többsége felveszi a versenyt az emberi hozzászólások színvonalával...

Ha érdekel a madarak mondandója, kövessétek őket vagy látogassátok meg a projekt weboldalát.

 

0 Tovább

webbrand

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek