Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A közösségi hálózatok demográfiája

Ha valaki azt mondja közösségi hálózat, a legtöbbünknek a Facebook jut eszébe. És bár tény, hogy ez a legtöbb aktív felhasználóval rendelkező oldal, számos másik platform is verseng a userek kegyeiért.

A felhasználók számánál lényegesen érdekesebb adatokkal szolgál nekünk a következő infografika, amit az Ignite ügynökség készített el.

Ebből megtudhatjuk, hogy mely hálózatokhoz tartoznak a leggazdagabb, legműveltebb felhasználók és a nemek megoszlásáról is láthatunk információkat. A statisztikához a Google adatait használták fel. Szembetűnő lehet, hogy rengeteg olyan oldal is szerepel a grafikonokon, amik itthon nem vagy csak alig ismertek. Ez részben annak köszönhető, hogy ezek speciálisan egy adott közösség építését célozzák meg, így nemzetközileg nem terjednek a Facebookhoz hasonló gyorsasággal. Ennek ellenére a legtöbbjük felhasználótábora hazánkban is folyamatosan növekszik. Érdekes lenne ezeket az adatokat a kimondottan magyar közösségi hálózatok tekintetében is megvizsgálni, de erről később.

 

Klikk a nagyobbért!

0 Tovább

Oldalsebesség - Infografika

 Internetezés közben nem csak a felhasználó internetkapcsolatának sebessége fontos, de az is alapvető kérdés, hogy az általa látogatott weboldalak milyen gyorsan töltenek be. Hogy mennyire, azt a Strangeloop weboldal-optimalizáló cég infografikán mutatja be.

 

Klikk a nagyobbért

Klikk a nagyobbért!

 

A grafika adatai szerint felhasználók 57%-a elhagyja az oldalt, ha az három másodpercnél lassabban tölt be, ráadásul 80%-uk nem is tér vissza a honlapra. Ami még ennél is veszélyesebb, hogy a csalódottak közel fele továbbadja rossz élményét ismerőseinek is.

Annál is inkább érdemes figyelni weboldalunk betöltési idejére, mert a látogatók a tényleges várakozási időnél lényegesen többnek, akár 15%-kal is hosszabbnak érzékelik azt. És még ez a jelentős eltérés is a duplájára nő, amikor tapasztalatukról másoknak számolnak be.

 

(via Mashable)



1 Tovább

A megosztók anatómiája

Mi játszódik le bennünk, amikor valami érdekes, izgalmas, vicces, cuki, megacuki, borzasztó, sokkoló vagy éppen szép tartalomra bukkanunk a neten? Nos, a rábukkanást követő és a megosztást megelőző másodpercekben az alábbi gondolatmenet fut keresztül minden, magára valamit is adó netpolgár fejében:

 

 

Valami ilyesmi jár a fejünkben. De hogy nézünk ki mindeközben kívülről? Gabriela Herman fotóművész egyik újabb sorozata bloggereket ábrázol saját otthonukban, internetezés közben. Az internet elterjedésével ezek a pillanatképek mindennapjaink részévé váltak, egyenlőre azonban ritkán találkozunk hasonló ábrázolással a művészet területén. Az egyedül ülő-fekvő alakok a sötétben csak a monitor megvilágásában komor és sötét képet festenek, miközben tudható, hogy szó szerint az ölükben tartják az egész világot éppen - és az internetnek hála, egyáltalán nem magányosak!

 

A galéria további képei itt megtekinthetőek.

0 Tovább

webbrand

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek